woensdag 6 juni 2012

Banden keus Quest

Bandenkeus voor de nieuwe Quest is voor mij nieuw.
Er gaan nu Kojaks op en dat zal voorlopig wel goed gaan denk ik.

Nu heb ik ook grootse plannen in zeer verre reizen binnen 2 jaar met de Quest.
Daarvoor zijn de eerste plannen om er  Marathon XR op te leggen. Wim Schermer heeft me aangeraden om deze mee te nemen en er op te zetten als ik echt ruig gebied in ga.
Dat lijkt me een goed een goed plan.
Maar in de tussentijd ga ik natuurlijk verder kijken.
Mark Burgers (ACE Winterswijk) gaf aan dat ik moest kijken of deze band er wel inpaste?
We zullen zien.

Nu heb ik ook vandaag zitten kijken op het internet en heb daar een Schwalbe Marathon Dureme Tandem gevonden belastbaar tot een groot gewicht en goede lekbestendigheid inclusief de wangen van de band.

Wordt dus vervolgd!
Nog een week of drie en dan verwacht ik de Quest naar huis te mogen rijden!

3 opmerkingen:

 1. De Marathon XR heb ik op de vakantiefiets liggen en ze zijn werkelijk niet kapot te krijgen en zeer slijtvast. Ook wereldfietser Frank van Rijn zweert erbij.T egenwoordig heet de XR Mondial. http://mooigeelisnietlelijk.blogspot.nl/2012/03/ook-frank-van-rijn-houdt-van-onplatbaar.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marathon XR had ik ook op mijn Condor (zie bovenaan de blog) en ik had praktisch geen slijtage na ruim 10.000 km en maar 1 lekke band! (stalen spijker van 4 cm) ik zoek vooral ervaringen met dit type band bij de Quest (achter)Ik zweer ook bij Swalbe! En zijn passing in de achterwielkast bij forse belasting.
   Dank voor het delen van deze ervaring!

   Verwijderen
  2. Mijn ervaring met de Schwalbe Super Moto in 60-559 uitvoering is dat deze geregeld aanloopt in de wielkast bij aanzetten. En die Super Moto is echt een enorme band! Bij volle belasting op weg naar werk komt er aardig wat gewicht in de Quest. Zelf weeg ik 100 en een beetje, en mijn tas met eten en kleding weegt ook best wat. verder heb ik nog een Velomobiel.nl driehoektas links naast mij liggen met het nodige reparatiemateriaal en gereedschap. Al met al best een aardig gewicht. Bij flinke verkeersdrempels wil het wiel nog weleens doorslaan met een (kortstondig) aanlopende band tot gevolg.
   Mocht je kiezen voor een Schwalbe Marathon Mondial in 50-559 uitvoering dan voorzie ik geen problemen, deze band is aan beide zijde 5 mm. smaller en ook de hoogte van de band zal een paar millimeter schelen. En mocht jij zelf ook flink minder gewicht in de schaal brengen, dan zal het met doorslaan ook best meevallen.
   Succes met je voorbereidingen!

   Verwijderen